Dag van de Positiviteit

Vandaag is het “De Dag van de Positiviteit“.

Weer een dag met een thema op de kalender. Net als Dierendag, Dag van de arbeid, vader-/moederdag, noem ze maar op… Hebben dat nu ècht nodig..? Blijkbaar wel. Blijkbaar moeten we er op worden gewezen dat positiviteit màg.

Nederlanders worden vaak Calvinistisch genoemd; nuchter, niet boven het maaiveld uit komen etc. Dat maakt dat wij heel snel geneigd zijn om positieve dingen voor lief te nemen en te met name ons te concentreren op wat niet goed is.

En geef je een keer iemand positieve feedback dan gaan we dat onmiddellijk bagatelliseren, ontkrachten. Iets wat een ander in ons waardeert, vinden wij zelf heel normaal. Dus waarom het daar over hebben..?

Uit onderzoek is (lange tijd terug) gebleken dat mensen figuurlijk groeien als ze positieve feedback krijgen. Iedereen vindt het fijn om een spreekwoordelijke ‘aai over de bol’ te krijgen.

Waarom doen we het dan zo weinig..?

De waan van de dag neemt het snel over van de kansen om even stil te staan in het moment en iets oprecht positiefs tegen een ander te zeggen. Door dit te doen, krijg je zelf óók een positief gevoel.

Probeer het vandaag nog bij je partner, je collega, je leidinggevende of je medewerker. Hoe oprechter hoe dieper het effect.

Succes en ga positief de dag verder aan.

#dagvandepositiviteit