De eerste WANDELCOACH van Nederland

Al in 2005 begon ik met wandelcoachingstrajecten. Met het credo: “Een gezonde geest zit in een gezond lijf” propageer ik dat in beweging zijn een van de eerste voorwaarden is voor een goed coachingsprogramma.

Door het – in de buitenlucht – in beweging zijn, gaat het bloed beter stromen. Doordat wij samen lopen, komt er ook lekker frisse zuurstof in ons bloed waardoor het hersenwerk een stuk gemakkelijker wordt. Het is nu eenmaal een bewezen feit dat fit zijn de hersenen gezond houdt; het voorkomt neurodegeneratie en stimuleert de groei van zenuwen en haarvaatjes in de hippocampus, cortex, de kleine hersenen en de basale ganglia.

Naast bewegen zijn voeding, voldoende slaap, ontspanning en het onderhouden van sociale contacten goed voor een gezonde geest.

Werkwijze

Al lopend door de natuur, in de frisse buitenlucht bespreken wij de coachvraag die er ligt. De meeste coaches zitten tegenover je in een kamertje, wat vaak zorgt voor ongemakkelijke stiltes. Doordat wij samen lopen, hoef je mij ook niet aan te kijken en daardoor bekeken of belemmert te voelen.

En tijdens het wandelcoachen mag er zo af en toe wel eens een stilte vallen. Dit zijn functionele stiltes die de gelegenheid geven om alles voor jezelf te toetsen.

Huiswerk-opdrachten horen ook bij een goed traject. Opdrachten die je gemakkelijk in je vrije tijd kunt uitvoeren en – naast enige hersenactiviteit – ook vaak plezier opleveren. Zo kom ik weer op de oude slogan die ook verwijst naar mijn website:”Ik werk met plezier”.

Coaching en Mindfulness in één

Mindfulness is niet meer dan de kunst van het in het ‘hier & nu’ blijven. Een bijna Boeddistische benadering van het leven. Tijdens het coachingstraject haal ik je meermalen naar het ‘hier & nu’ omdat we aan het verleden nu eenmaal niets meer kunnen veranderen. Wèl kunnen we samen werken aan de situatie van nu om de toekomst positief tegemoet te treden.

ORIENTEREND GESPREK

Klik hier om een orienterend gesprek aan te vragen

Bel 085 876 96 24 voor meer informatie over onze coachingsprogramma’s