Stress straks volksziekte #1?

Vandaag las ik een artikel dat over 10 jaar is 25% van de arbeidspopulatie niet meer inzetbaar door stress en overbelasting. Een ernstige conclusie.

In mijn dagelijkse praktijk zie ik de clienten tot mijn verbazing steeds jonger worden. Kort geleden sprak ik iemand van 19 jaar die nù al in een burn-out is terecht gekomen.

Het is een kwestie van tijdig ingrijpen maar hóe weet je nu of je teveel stress ervaart of zelfs tegen een burnout aan loopt..?

Sinds enige tijd ben ik groot fan van een prachtige burnoutpreventie-tool waarmee ik inzichtelijk kan maken waar de gevaren op de loer liggen. Die gebruik ik dan ook graag in mijn werk omdat er zo veel snel duidelijk wordt. Met bijhorende coaching werk ik samen met de coachee aan preventie.

Burnoutpreventie komt nooit te vroeg.